RANDO TRADING, opgericht in 1985, is meer dan een wijnhandel. Ik, Otmar Pregled, ben geboren in Radstadt, Oostenrijk en heb tot mijn 12de genoten van mijn jeugd in de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart, Salzburg. Ik ben een zoon van twee hardwerkende ouders, die konden genieten van hun spaarzame vrije tijd. Samen naar de Heuriger, waar werd gegeten, gedanst en waar wijn werd gedronken.Wij kinderen mochten dit cultuurverschijnsel met volle teugen meemaken, waar ik nu nog dankbaar voor ben.

Mijn Oostenrijkse afkomst is dan ook van voordeel bij de samenwerking met mijn Oostenrijkse zakenpartners. Ik spreek hun taal, ken hun mentaliteit, filosofie en passie! Voor dat ik echt tot zaken kom, gaan daar vaak enkele jaren van proeven, praten en kennis uitwisseling aan vooraf, zodat de basis voor een solide samenwerking gegarandeerd is. Zo zijn onze zakenpartners overwegend bedrijven waar we al jarenlang een goede zakenrelatie mee hebben, soms zelfs al meer dan 20 jaar.

Bij wijn draait alles om gevoel, emotie, het ogenblik, passie en cultuur.
Een van  mijn bevriende wijnproducenten, Walter Skoff, citeert dit kernachtig en mooi: „Wein ist Leben, mein Leben is Wein”.

Bij ieder bezoek aan Oostenrijk ontdek ik wel weer wat nieuws. Dat kan zijn kaas, vlees, chocolade, azijn, olie, wijn of een een nieuwe vriendschap. De basis is, dat al dat lekkers op een eerlijke wijze en in harmonie met de natuur tot stand is gekomen. Kennis van en transparantie over de producten is van groot belang. Deze jarenlange ervaring en kennis is van enorm voordeel voor onze klanten, zakenpartners en Vrienden van Oostenrijkse wijn. Bijkomend voordeel is mijn culinaire passie om over eten en drinken te filosoferen. Onze producenten komen ook regelmatig hun wijnen middels een wijn-spijs avond bij ons presenteren. Dit om de Oostenrijkse wijncultuur nog dichter bij de consument te brengen. Verder verzorgen wij o.a. scholingen, cursussen, proeverijen en wijnreizen. RANDO levert aan Horeca, handel, instellingen en particulieren.

Ons pakket produkten bestaat o.a. uit meer dan 300 wijnen van 24 verschillende wijnproducenten. Uit bio-olie, pompoenpitten en käferbohnen uit de Süd-Steiermark van Hartlieb. Uit diverse azijnen zoals appel-peer en eiswein-azijn alsmede uit Aceto Basamico van Pecoraro uit Klosterneuburg. Daarnaast uit bio-sappen (wit, rood of rosé) van druiven evenals Marillen nectar van Altenriederer uit Traisental. marmelades van Herzinger en nog veel meer.

En natuurlijk, alles op voorraad.
Zo ziet u, er zijn redenen genoeg om mij gewoon te bellen.

Of om langs te komen in ons magazijn, in Nuth.

Tot ziens,Tot horens,

Otmar Pregled