Wijnland Oostenrijk

Weingut Herzinger uit het Traisental

Het is 4000 jaar geleden dat de Kelten aan wijnbouw deden op de beschutte hellingen van Nussdorf ob der Traisen. Dit zogenaamde keteldal licht aan de voet van het Wetterkreuzgebergte, ten zuiden van de stad Krems.

Wijn aan het Neusiedlersee

Aan de voet van de helling waar de Pandorfervlakte eindigt aan de noordoostkant van de Neusiedlersee ligt Gols. In dit dorp ligt het bedrijf van Andreas Gsellmann, die zijn meest prestigieuze wijngaarden op de genoemde helling heeft liggen.

Luft, Erde, Wasser, Zull

Dat staat te lezen op de dozen waarin Zull zijn wijnen verpakt. Dat zijn bij Zull de ingrediƫnten voor het maken van wijn op volgorde van belangrijkheid. Al het andere is overbodig, dus geen pesticiden of technische toepassingen, maar gecertificeerd biologische wijnbouw.

Weingut Hutter

Tussen Melk en Krems loopt de Donau door een eng dal met een tot 490 meter hoge steile wand aan de noordzijde. Hier vormen ca. 1400 hectare het wijngebied Wachau dat onder bescherming staat van UNESCO.

Landauer Gisberg

Wanneer je komende van de A2, de autobaan van Wenen naar het zuiden, Tattendorf binnenrijdt is de eerste bebouwing links van de weg het wijnbedrijf Landauer Gisperg.

Download

Zeven elementen

Oostenrijkse wijn, de basis