Updates:

Zaterdag staat olie en azijn centraal! Hartlieb en Pecararo

Zaterdag maken we het interessant!

Het wordt een climax langs allemaal soorten olie van Hartlieb uit de Südsteiermark. We gaan uiteindelijk naar “het” product van de streek, de pompoenpitolie, ofwel Steirische Kürbiskernöl.

Maar ook de beste soorten azijn komen bijeen vanuit de verschillende Oostenrijkse windstreken. Hierbij wordt het hoogtepunt de 9 jaar oude Aceto Balsamico van Pecararo uit Klosterneuburg.

Uiteraard maakt Otmar er een mooie Oostenrijkse wijn bij open.

Gaat u mee ?

Let op de wekelijkse e-mail op woensdag. Krijgt u die nog niet, vraag hem aan door u op te geven onderaan de homepage van deze website.

Zorg dat je erbij bent !! Tot ziens op 13 augustus !!

Weer een reden om naar Otmar’s Vinotheek te komen.

Groet Otmar

Limburgse samenwerking op topniveau!

De passie van Otmar, om goede wijn aan te bieden is een nooit eindigende ontdekkingstocht. Evenmin als de zoektocht naar goede chocolade als aanvulling voor bij de mooie wijnen.

Sinds 2020 is deze zoektocht geëindigd bij Geruba Chocolade. Door de samenwerking ontstaan er nu prachtige chocolade creaties, proeverijen en workshops in de Vinotheek.

Spannendste wijnhellingen

De Spitzerberg heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de spannendste wijnhellingen. Niet alleen Oostenrijkse, maar ook internationale wijnschrijvers hebben duidelijk belangstelling voor dit gebied.

Weingut Herzinger uit het Traisental

Het is 4000 jaar geleden dat de Kelten aan wijnbouw deden op de beschutte hellingen van Nussdorf ob der Traisen. Dit zogenaamde keteldal licht aan de voet van het Wetterkreuzgebergte, ten zuiden van de stad Krems.