Wijnproducent

Wijnsoort

Peiserhof Gelber Muskateller Guntschenberg

Blauburger Sonnen

Zull Schrattental 9 2017

Resultaat is dan een charmante, animerende, fruitige wijn met een lange afdronk. Probeer maar met wild, rund of lam.

Zull Pinot Noir 2017 (Zull)

Kruidige dampen van een nat herfstbos versmelten met het fruit en de zachte tannine tot een mooi gestructureerde finesse rijke wijn die nagalmt in een harmonische afdronk.

Zull Zweigelt 2018

De opvoeding op gebruikt barrique geeft een mooie toast en iets tabak, dat samen met sap van kers, pruim en braam en een toon van pure chocolade een uitgebalanceerde, sappige en elegante wijn vormt die door fragiele tannine en mooie zuren tot harmonische complexiteit is gekomen.

Zull Lust & Laune Rot 2018

Het is een frisse, fruitige wijn die lekker combineert met de lichte tannine.

Zull Chardonnay Kalvarienberg 2018

De frisse afdronk blijft de mineralen vast houden. Hierbij kun je rustig wat zwaardere maaltijden zetten van vis en schaaldieren of stevige paste gerechten.

Zull Rosé Lust & Laune 2019

Een fijne geur van fris rood fruit met enige kruidigheid verloopt in de smaak naar frisheid met fruit, ingebed in aangename zuren.

Zull Riesling Innere Bergen 2019

De neus geeft een mooie impressie van bloesem en rijp steenfruit met mineralen die denken aan rokerigheid door de graniet. Samen met de wederom aanwezigheid van kruidige nuances komt een smaak naar voren met perzik en fruitsap die dankzij de elegante zuren een grote diepgang bewerkstelligt.

Zull Gemischter Satz 2018

Deze wijn is gemaakt van Chardonnay, Welschriesling, Riesling en Traminer, meestal van oude stokken in verschillende wijngaarden, maar wel gelijkertijd geoogst en geperst.

Zull Grüner Veltliner Äussere Bergen DAC Reserve 2018

U mag hier denken aan citrus, peer en exotisch fruit in een waaier van fruittonen, dat samen met iets van tabak en karamel met kruidige aanvullingen door mineralen en zuren ondersteunde smaak die overgaat in een lange afdronk.

Zull Grüner Veltliner DAC 2019

De fruittonen in de smaak zijn van peer en citrus die door een lichte kruidigheid fijn met de zuren samengaan.

Zull Grüner Veltliner Lust & Laune 2019

De mooi geïntrigeerde zuren vallen goed samen met het sap van frisse appel en citrus uit de hoek van grapefruit.

Stift Rotgipfler Ried Satzung Grosse Reserve 2018

De smaak is sappig en romig, waarin herkenbaar steenfruit, peer, tropisch fruit met name papaya en mandarijn de mineralen ondersteunen in een mooi spel met aangename zuren.

Stift Gewürztraminer 2019

Een enorm fruitpalet doet denken aan lychee, rozen, abrikozen, kweepeer, dat in een zijde zachte structuur de spanning aangaat met fijne zuren.

Stift Zierfandler-Rotgipfler 2019

De kruidigheid is niet minder geworden, maar frisheid maakt dit nu een geweldige wijn. Hij heeft finesse en is niet te zwaar.

Stift Sauvignon Blanc 2019 (Kloster Neuburg)

Deze wijn heeft een hele mooie frisse maar wel volle smaak, met veel fruit van frisse appel, via citrus en rijp wit fruit naar de tropische soorten.

Stift Chardonnay 2019 (Kloster Neuburg)

Mineralen en een zacht botertje vertroetelen tropisch fruit en walnoot, waarbij de zuren en een klein bittertje een wijn verraden.

Stift Wiener Gemischter Satz DAC Ried Weisheiten 2019

In de smaak komen citrus en wit tropisch fruit aan de orde die een elegante textuur vormen met de aangename zuren en een mooi bittertje. Een zeer complete wijn, met frisheid, mineralen en ruim voldoende fruit.

Stift Weissburgunder Jungherrn Reserve 2019 (vat monster)

De neus geeft mooie kruidige tonen samen met geel tropisch fruit en fris citrus. De smaak kent vele aspecten, waarbij het fruit aanwezig blijft met papaya, mango, peer en ook walnoten en wat karamel.

Stift Weissburgunder Jungherrn 2019

De sappige, elegante smaak heeft iets van toast, met verder mooi fruitsap in goed harmoniërende zuren en iets van banaan in de afdronk van goede lengte.

Stift Weissburgunder 2019 (Kloster Neuburg)

In de verte proef je een heel klein botertje met een minieme zweem van noten, die de druivensoort kenmerken.

Stift Grüner Veltliner Steinriegel 2019 (vat monster)

De kleur is geler en de neus geeft citrus, mango en nog meer geel tropisch fruit prijs. Zacht is een notig aroma herkenbaar in deze sappige, elegante wijn met een beetje een romig filmend mondgevoel.

Stift Hengsberg Grüner Veltliner Hengsberg 2019

Deze wijn van de Ried Hengsberg heeft ook wat zachts van honingmeloen met mango en mandarijn, in de mond aangevuld met appel, peer en ananas op de achtergrond.

Stift Grüner Veltliner 2019 (Klostenneuburg)

Wit tropisch fruit met papaya en mandarijnen in de neus en daarna in de mond net zo fruitig in een hoop sap waarbij het zachte van peer naar voren komt.

Stift Sankt Laurent Reserve 2018

De smaak is sappig met fruit van bramen, donkere bessen, zwarte kersen en wat fris rood fruit, dat wordt gedragen door kruidigheid, edele houttonen met gebonden tannine dat voor een groot potentieel voor nog vele jaren zorg zal dragen.

Stift Sankt Laurent Ausstich 2018

In deze wijn is het fruit heel mooi aanwezig, geeft zelfs lekker sap in de diepgang van deze selectie van de beste vaten (groot hout) uit 2018.

Stift Pinot Noir Raflerjoch Reserve 2018

De sappige smaak voelt zeer licht vlezig aan en toont een zeer complexe wereld van fijne tannine, rode bessen, nougat in toegankelijke zuren.

Stift Pinot Noir Raflerjoch 2018

In de smaak een hoop sap, lekkere tannine en mooie zuren, die goed gedijen in deze op 2e en 3e jaars barrique opgevoede wijn.

Stift Zweigelt 2018 (Kloster Neuburg)

Het is een sappige wijn met dartelende zuren die in balans is met de uitnodigende tannine.

Schmelz Grüner Veltliner Pichl Point 24 2017

Verweven kruidigheid, samen met mango, rijpe gele appel en alle soorten citrus fruit geven structuur en complexiteit.

Schmelz Gelber Muskateller Postaller 2019

De geur heeft kenmerken van rozenhout en vlierbes, waarbij de smaak strak blijft door de zuren waarbij wit en tropisch fruit naar een harmonie voeren die de wijn een mooi droog karakter geeft.

Schmelz Weisser Burgunder Smaragd Postaller 2018

Dat levert een wijn op met mooie toon van walnoten gedomineerde geur die overgaat in een smaak met fijn geel en wit fruit, waarbij je denkt aan een bourgondische witte wijn in een strakke verpakking.

Schmelz Riesling Smaragd Best Of 2019

Het levert nog vollere wijn op met fruit van mango en maracuja met limoen en steenfruit.

Schmelz Riesling Smaragd Dürnsteiner Freiheit 2019

Zachte florale geuren mengen zich met maracuja, limoen en witte perzik.

Schmelz Riesling Smaragd Steinriegl 2019

Dit is een aparte, erg mooie wijn, stevig genoeg voor vele gerechten maar geeft ook 's avonds plezier.

Schmelz Riesling Federspiel Stein am Rain 2019

Hier spelen perzik, limoen en een tikje tropisch fruit een mooie tegenhanger voor de uitgewogen zuren die de wijn mooi zuiver naar een middellange afdronk voert, waarbij de nasmaak blijft nagalmen in harmonie van fruit met de mooie rinse zuren.

Schmelz Grüner Veltliner Tom 2019

Fijne kruiden, appeltonen, peren en anijs geven in de smaak het fruit dat heel mooi combineert met de zuren. De wijn heeft een mooie afdronk en zeker een goede bewaar mogelijkheid.

Schmelz Grüner Veltliner Federspiel Pichl Point 2019

Zachte kruidigheid met hints naar mango, appel en anijs worden ondersteund door zachtere citrus soorten. De frisse structuur in de mond heeft behoorlijke complexiteit van sap met smaken als ananas, gele appel en een mineraal zoutje.

Netzl Rosenberg 2017

Naast bosbessen en kersen een scala aan rood en zwart fruit met wat nougat, vanille, kokos, merkbare mineralen en kruidigheid hebben we voldoende tannine.

Netzl Spitzerberg Blaufränkisch 2017

Het gevolg is een wijn vol sap van kers en zwarte bessen met veel mineralen, sporen van vanille, chocolade en zeker goed in de tannine.

Netzl Oida Schwoaza 2017

Deze wijn is zeer diep in de geur en heeft een hele mooie volle smaak met veel zwart en rood fruit, waarin verschillende nuances blijven komen.

Netzl Göttlesbrunn rot 2017

Zwart fruit, voornamelijk bessen, voert de boventoon met iets van herfstachtige geuren met fijne tannine en aangename zuren, met na verloop van tijd bovendrijvende nuances van kruiden, mineralen, etc die dit een behoorlijke complexe wijn maken.

Netzl Rubin Carnuntum Blauer Zweigelt 2018

Dit jaargang is een voortreffelijk voorbeeld met het diepe fruit waarin veel kers, veel materie, een volle impressie, kruidigheid en goed afgestemde tannine.

Netzl Hoadocka Sankt Laurent 2017

De Sankt Laurent is dan ook een wat complexere wijn geworden met fijn zwart en rood fruit, mooie mineralen, fijne tannine en nu al een prettige ontwikkeling.

Netzl Steinriegl Chardonnay 2018

Een wijn met veel sap met in de neus wit en geel fruit, tropisch fruit met name mango en een zweem van ananas met een iets kruidige achtergrond.

Netzl Stoana Grüner Veltliner 2018

Prikkelend zuur kietelt de papillen en maken dat deze wijn fris overkomt in fijne harmonie.

Netzl Göttlesbrunn Weiss 2018

In de smaak uit de wijn zich in frisheid met veel wit en tropisch fruit, aangevuld met mineralen en kruidigheid.

Netzl Grüner Veltliner 2019

Dit is niet het minerale en strakke van de Wachau, maar een volle, sappige Grüner Veltliner met impressies van citroen, rijpe appel, wat tropische nuances met kruidigheid waaronder witte peper gedragen door crispy zuren, die de wijn een verfrissende afdronk geven vol met sap en een rijk, rijp gevoel.

Netzl Gelber Traminer 2018

Het is naast een aromatische wijn ook een wijn met lekker sappig wit en geel fruit, zowel citrus en tropisch, mooi verpakt in de zuren.

Landauer Traminer Wild 2017

Met een oranje-gele kleur laat de zeer zachte neus van deze wijn een kruidig boeket, rozen aroma, mineralen, witte appel en peer, citrus van sinaasappel, citroen en grapefruit los om al dit moois in de smaak te laten versmelten met een beetje tannine en zachte zuren.

Landauer Amphore Rot 2012

Die komt al binnen met een mooie zachte neus vol met rijp fruit, ingedroogd fruit, nat herfstbos geuren en mineralen op de achtergrond.

Landauer Blauer Zweigelt Best Of 2016

Donkere robijnen wijn zit in dit glas, dat een neus heeft met veel fruit zwarte kersen en bosbessen en nuances van vanille, noten, oregano en kaneel.

Sankt Laurent Best Of 2017

Gezien het levendige fruit, kers en ander rood fruit, en een hele zachte tannine structuur met prettige zuren zal enige evolutie deze wijn tot een grootse wijn in harmonie brengen.

Landauer Sankt Laurent Selektion 2017

. De fijne afdronk van goede lengte glijdt zijdezacht weg in de keel een mooie indruk achterlatend. Probeer maar met kaas, ragout of lamsvlees.

Landauer Sankt Laurent Klassik 2017

Mooie fruitige wijn met rode bessen en zwarte kersen, waarbij de tannine structuur en de mooie zuren goed in balans zijn.

Landauer Pinot Noir Best Of 2017

Wel heeft de wijn veel mooi fruit, zoals rode en zwarte kers, pruim en rode bes, maar ook gedroogd fruit speelt een rol.

Landauer Pinot Noir Selektion 2017

De neus geeft al meer diepgang prijs door enig vanille, cederhout en nat herfstblad naast het fruit van pruim, kers en rode bessen.

Landauer Pinot Noir Klassik 2018

Het is een fijn gestructureerde wijn met mooi fruit zoals pruim, kers en framboos in veel sap, maar daarnaast ook elegant en fris.

Landauer Amphore weiss 2015

Een stralende goudgele kleur nodigt uit. In de zeer aromatische neus veel overrijp geel fruit, citrus en bijenwas.

Landauer Grüner Veltliner 2019

De afdronk is toch van een aangename zachtheid, waarin dit keer een fijn wit pepertje merkbaar is, die de toegepaste druivensoort bevestigd.

Landauer Weissburgunder 2019

Het mooie witte fruit met wat gele, romige fruitnuances geven de wijn een volle smaak die door fijne zuren levendig en zuiver wordt gehouden.

Landauer Rotgipfler Bockfusz 2019

Hier komen ook meer fruit tonen uit het glas zoals vele soorten wit fruit, tropisch fruit, druiven, peer en meloen.

Landauer Rotgipfler 2019

De eerste impressie is van een frisse, fijne wijn, die dus om aandacht vraagt. De neus heeft aangename lichte aroma’s van peer, meloen en mango.

Landauer Gemischter Satz 2019

De wijn komt fris binnen dankzij leuke zuren die fijn met de wijnaroma’s spelen. De fruit aroma’s zijn perzik gedomineerd, met verder sporen van appel, citrus en zweem van tropisch fruit bijgestaan door een lichte kruidigheid in de verte.

Hutter Tribunus Favianis Amphorenwein 2017

Het fruit in de wijn heeft het meeste weg van pruimen en dat combineert mooi met de nog aanwezige zuren die van deze bijzonderheid een blijvend interessante wijn maken.

Hutter Grauer Burgunder Smaragd Silberbichl 2019

Het rijpe exotisch fruit wordt door krachtige zuren en mineralen afgerond en resulteert in een zachte, frisse wijn met subtiele geuren. Het is een mooie droge wijn, met een fijne, elegante afdronk van grote lengte.

Hutter Riesling Smaragd Höllerin 2018

Daarmee hebben we hier een zeer sterke, volle wijn met mooi citrus fruit van citroen tot grapefruit en witte perzik. De mineralen van de steenachtige bodem spelen een heel mooi spel met dit fruit en de zuren geven hier een mooie, maar zachte ruggengraat.

Hutter Riesling Smaragd Silberbichl 2019

De wijn is klaar om te genieten, maar kan ook nog best een paar jaren verder rijpen tot meer harmonie van mineraliteit, fruit en zuren.

Hutter Riesling Smaragd Loibenberg 2018

Een mooie ronde wijn die nog even tijd benodigd om echt tot harmonische wasdom te komen.

Hutter Grüner Veltliner Smaragd Silberbichl 2019

Een zachte smaak met hint naar gele perzik en gele appel maakt dit een sappige, fruitvolle wijn die een elegante zoet-zuur verhouding heeft.

Hutter Grüner Veltliner Smaragd Süssenberg 2018

De smaak is fijn opgebouwd met geel tropisch fruit, waaronder mango en ananas. Mooi gedoceerde kruidigheid met frisheid van appels dat wordt aangevuld door citrus.

Hutter Grüner Veltliner Smaragd Alte Point 2018

Fijne tonen van noten en kruidigheid, gedragen door gele appel, gesuikerde sinaasappel, met een minerale toon. Deze krachtige wijn zit vol fruit, rijpe perzik, een mooie zuurgraad dat samen met een hint naar honing leidt naar de afdronk, waarbij zeer decent restzoet aanwezig is.

Hutter Riesling Federspiel Riparum 2019

Het is een geelgroene wijn met een neus van witte perzik en frisse appel in de mond met een fijne toets van limoen.

Hutter Grüner Veltliner Federspiel Silberbichl 2019

Een mooie Federspiel met fruit van gele appel, iets van ananas en sinaasappel. De toets van mineralen met fijne structuur samen met zuur en citrus maakt deze wijn mooi uitgebalanceerd.