Over Rando Trading

by Otmar

Otmar Pregled is al bezig met Oostenrijkse wijn vanaf 1985. Zelf Oostenrijker, begrijpt hij de wijnboeren uit dit niet te onderschatten wijnland heel erg goed. Oostenrijk heeft sinds 1986 de strengste wijnwetgeving van de wereld, zodat schandalen sindsdien niet meer mogelijk zijn.

Integendeel, de  Oostenrijkers zijn zich helemaal gaan toeleggen op kwaliteit. Dit gecombineerd met hun gevoel voor natuur en biologische werkwijzen maken Oostenrijkse wijnen tot topproducten. Hun wijnen hebben bovendien een geheel eigen karakter door de vele autochtone druivenrassen die Oostenrijk rijk is en koestert.

Robert ‘and’ Otmar

Rando staat voor Robert ‘and’ Otmar, waarbij Robert als zoon de zakelijke opzet van het bedrijf vorm heeft gegeven. Otmar, de eeuwige enthousiasteling, kon daardoor helemaal tekeer gaan in het zoeken naar de mooiste wijnen die hij indertijd in zijn Restaurant Thull kon toepassen bij het verwennen van de gasten.

Otmar kent de wijnboeren waarmee hij zaken doet persoonlijk, ze zijn inmiddels 20- tot 35-jarige relaties van hem. Hierbij zijn commerciële verhalen, nieuwe smaaktrends en bekende etiketten onbelangrijk. Het gaat bij Rando Trading om authenticiteit, kwaliteit en het gevoel erachter. Hierdoor krijgt de klant het respect en kan goede wijnen kopen die niet teleur zullen stellen, integendeel.

In 2010 kwam de Oostenrijkse ambassadeur vanuit Den Haag naar Thull om persoonlijk een certificaat te overhandigen. Met deze “Bijzondere blijk van waardering”, aan Otmar en zijn vrouw Kee bedankten de ambassadeur en de voorzitter van de Oostenrijkse Handelsraad hen voor hun inzet. Hier heeft Otmars enthousiasme zonder twijfel een belangrijke rol gespeeld. Volhardend heeft hij mooie wijnen, oliën, kazen, etc. uit Oostenrijk gezocht en geprezen.

Limburgse samenwerking op topniveau!

De passie van Otmar, om goede wijn aan te bieden is een nooit eindigende ontdekkingstocht. Evenmin als de zoektocht naar goede chocolade als aanvulling voor bij de mooie wijnen.

Sinds 2020 is deze zoektocht geëindigd bij Geruba Chocolade. Door de samenwerking ontstaan er nu prachtige chocolade creaties, proeverijen en workshops in de Vinotheek.

Neuburger Exempel 2016

De Ried Gabarinza ligt op de helling Wagram (Wogenrain is oude zeekust) van de Parndorfer vlakte. Deze heden ten dage door twaalf zeer grote windmolens gedomineerde vlakte van ca. 200 ha. is de begrenzing van de Neusiedlersee naar het noordoosten.